Begeleiding Ziektewet Eigenrisicodrager

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om uw werknemers in loondienst te verzekeren voor ziekte of arbeidsongeschiktheid. U betaalt voor deze werknemersverzekeringen een premie aan de Belastingdienst. Wanneer u als werkgever ervoor kiest heeft om eigenrisicodrager te zijn, bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de Ziektewetuitkeringen van uw zieke werknemers. U betaalt dan, na goedkeuring van de Inspecteur van de Belastingdienst minder premie. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de Ziektewet-uitkering, verzuimbegeleiding en re-integratie en het bijhouden van een verzuimadministratie.

Uitgebreide begeleiding

Wanneer u goedgekeurd Ziektewet-eigenrisicodrager bent, draagt u de verantwoordelijkheid voor het betalen van de Ziektewet-uitkeringen van uw zieke werknemers. Voor de verzuimbegeleiding sluit u bij het aangaan van de eigenrisicodragersverzekering een ziektewetabonnement bij Amplio verzuimexperts. Naast verzuimbegeleiding bij u w vaste werknemers, verzorgt Amplio verzuimexperts de volledige verzuim- en re-integratiebegeleiding voor werknemers met een tijdelijk dienstverband.

U informeert ons, wij ontzorgen

Als u te maken krijgt met een zieke werknemer, dan informeert u Amplio verzuimexperts. Wij verzorgen vervolgens de verplichte melding van uw zieke medewerker bij een re-integratie-adviseur. Hierdoor kan de begeleiding en uitkering verzorgd worden na het einde van het dienstverband. Zo hoeft u zelf verder geen stappen te ondernemen.

Ook de uitkeringsadministratie wordt ontzorgd

Naast verzuim- en re-integratiebegeleiding voert Amplio verzuimexperts ook de uitkeringsadministratie van de Ziektewet van de eigenrisicodrager uit. Als onderdeel hiervan verzorgt Amplio verzuimexperts o.a.

  • het aanmaken van een aparte loonadministratie voor de (ex)werknemer;
  • het bepalen van de hoogte van de ziektewetuitkering;
  • het maandelijks opstellen van de loonstroken;
  • het klaarzetten van de uitkeringsbadges;
  • de jaarafronding van de aparte loonadministratie.

Wilt u ook ontzorgd worden bij verzuim en denkt u na over het Ziektewet eigenrisicodragerschap? Amplio verzuimexperts vertelt u graag meer over de mogelijkheden van ondersteuning. Neem vandaag nog contact op.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.