Amplitie

Amplio

Het Latijnse woord Amplio betekent ‘verbeteren of versterken’. Amplitie is niet gericht op het behandelen (curatie) of voorkomen (preventie) van de negatieve gevolgen van werkstress, maar juist op interventies die daaraan voorafgaan. Op het creëren van positieve omstandigheden bij medewerkers, zoals bevlogenheid, welbevinden en gezondheid.

Met amplitief vitaliteitbeleid zetten werkgevers dus niet alleen in op een blijvende inzetbaarheid van alle medewerkers, maar ook op het vergróten van hun inzetbaarheid. En Amplio Verzuimexperts helpt werkgevers daar graag bij. 

Menselijk kapitaal

In onze huidige tijd van snelle veranderingen, onduidelijkheid en onzekerheid zijn er veel uitdagingen. Mensen maken hierbij het verschil. Eerder dan het oplossen en voorkomen van problemen, is investeren in menselijk kapitaal nu een belangrijke voorwaarde voor het succes van een organisatie.

Positieve benadering

Amplio Verzuimexperts richt zich niet alleen op medewerkers die (wellicht kunnen) uitvallen, maar op alle medewerkers. Wij kiezen voor een positieve benadering: bevorderen van positiviteit op de werkvloer, welzijn, bevlogenheid en vitaliteit.

Plan van aanpak

We richten ons op de dagelijkse gang van zaken waarin we situaties verbeteren en mensen versterken: amplitie. Het creëren van een positief werkklimaat om zo het welbevinden van de medewerkers te verbeteren. In de meest optimale situatie wordt amplitie doorgevoerd op organisatieniveau en in het HR-beleid. Wij kunnen starten door de huidige situatie en het huidige beleid te analyseren en in beeld te brengen. We kijken vooral naar wat er al goed gaat om daar vervolgens op te gaan focussen. We beschrijven de gewenste situatie. Tot slot maken we een concreet plan van aanpak van hoe we deze situatie gaan bereiken.

Wil je hulp bij het opstellen van een amplitief verzuimbeleid, het doorvoeren van amplitie in jouw organisatie of ondersteuning en advies bij verzuim? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.


Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.