Nieuwe CAO VVT-sector per 1 oktober 2022

15-09-2022
Nieuwe CAO VVT-sector per 1 oktober 2022

Bron: Redactie

Per 1 oktober 2022 wijzigt de cao in de VVT-sector (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg) op een aantal punten. Wat betekent dit voor jou als werkgever? Wij leggen het je uit!

Nieuwe cao

Op 1 september 2022 kondigden de cao-partijen in de VVT-sector aan dat zij een unieke mantelovereenkomst gesloten hebben met inkomensverzekeraar Loyalis. Deze overeenkomst geldt voor de verplichte verzekering van aanvullende WW- (het derde jaar) en WGA-hiaatdekking inclusief alle medewerkers die ziek en arbeidsongeschikt zijn geworden na 1 maart 2020. De VVT zorgt er hiermee niet alleen voor dat alle medewerkers die ziek zijn geworden door onder andere long covid, beschermd worden voor een forse terugval in inkomen, maar ook dat alle medewerkers uitstekend verzekerd zijn voor het risico op arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.
 

Acties voor werkgevers

Alle werkgevers binnen de VVT-sector zijn conform de nieuwe cao verplicht deze verzekering vóór 1 oktober 2022 af te sluiten binnen de mantel bij Loyalis. De premie komt volledig voor rekening van de medewerkers. Voor deze verplichte verzekering moet je veel regelen. Jouw verzekeringsadviseur kan je hierbij helpen door onder andere een offerte op maat voor jouw bedrijf aan te vragen en je advies te geven over de bestaande regelingen. Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur of kijk voor meer informatie op www.loyalis.nl/werkgevers/campagnes/inkomenszekerheid-vvt

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.