Begeleiding WGA Eigenrisicodrager

Wanneer je als werkgever ervoor gekozen hebt om eigenrisicodrager te zijn, ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van de WGA-uitkeringen van de zieke werknemers. Deze keuze heb je gemaakt omdat dit voor jou mogelijk een voordeliger oplossing is dan de standaardoplossing via het UWV (die je via de WIA-premie zou betalen). Je wordt eigenrisicodrager ziektewet door een WGA-eigenrisicodragersverzekering af te sluiten en toestemming hiervoor te ontvangen van een Inspecteur van de Belastingdienst.

Uitgebreide begeleiding

Wanneer je goedgekeurd WGA-eigenrisicodrager bent, draag je de verantwoordelijkheid voor het betalen van de WGA-uitkeringen van de zieke werknemers. Voor de verzuimbegeleiding sluit je bij het aangaan van de eigenrisicodragersverzekering een WGA schadeabonnement bij Amplio Verzuimexperts. Naast verzuimbegeleiding biedt Amplio Verzuimexperts verschillende diensten aan waarmee we onder andere naar schadelast beheersende mogelijkheden kijken en zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Daarbij voeren wij onder andere de volgende stappen uit:

WGA scan

Uiterlijk in 42e week van de zieke werknemer voert Amplio verzuimexperts een WGA scan uit. Met het aangeleverde re-integratiedossier wordt een inschatting van het instroomrisico in de WGA gemaakt. Daarnaast ontvang je een advies over eventuele interventies en mogelijkheden die gedurende de verzuimbegeleiding uitgevoerd kunnen worden ter preventie en/of vermindering van de instroomkans.

WGA triage

Bij de WGA triage bepaalt Amplio Verzuimexperts de urgentie van een hulpvraag en eventuele vervolgacties. Dit doen wij op basis van de uitkomst van de WGA scan. Hiermee kunnen wij beoordelen of het voeren van bezwaar op de beschikking van het UWV zinvol is.

WGA Bezwaar

Als de uitkomst van de WIA keuring of WIA herbeoordeling anders blijkt te zijn dan vooraf verwacht, kan er WGA bezwaar worden ingezet. Met een proforma bezwaar wordt de volledige informatie van de beoordeling opgevraagd bij het UWV en op haalbaarheid beoordeeld door Amplio Verzuimexperts en een verzekeringsarts. Wanneer uit de analyse blijkt dat het bezwaar kansrijk is, wordt het doorgezet en ingediend bij het UWV.

WGA Plan van Aanpak

Na instroom in de WGA stelt Amplio Verzuimexperts samen met de werknemer een Plan van Aanpak op. Hierin worden de te ondernemen activiteiten en het einddoel vastgelegd.

WGA Casemanagement

Er vindt periodiek contact plaats tussen uw (ex-)werknemer en Amplio Verzuimexperts om de afgesproken activiteiten uit het Plan van Aanpak te monitoren. Indien noodzakelijk wordt het Plan van Aanpak bijgesteld.

WGA Herbeoordeling

Als het relevant is, vraagt Amplio Verzuimexperts in samenspraak met de (ex-)werknemer en/of werkgever een WGA Herbeoordeling bij het UWV aan. Zodat de uitkering passend blijft bij de situatie van de (ex-) werknemer.

Ben je op zoek naar ontzorging van het WGA-eigenrisicodragerschap? Amplio Verzuimexperts ondersteunt jullie graag. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.