Begeleiding Ziektewet Eigenrisicodrager

Als werkgever ben je wettelijk verplicht om de werknemers in loondienst te verzekeren voor ziekte of arbeidsongeschiktheid. Je betaalt voor deze werknemersverzekeringen een premie aan de Belastingdienst. Wanneer je als werkgever ervoor kiest heeft om eigenrisicodrager te zijn, ben je zelf verantwoordelijk voor het betalen van de Ziektewetuitkeringen van de zieke werknemers. Je betaalt dan, na goedkeuring van de Inspecteur van de Belastingdienst minder premie. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor de Ziektewet-uitkering, verzuimbegeleiding en re-integratie en het bijhouden van een verzuimadministratie.

Uitgebreide begeleiding

Wanneer je goedgekeurd Ziektewet-eigenrisicodrager bent, draag je de verantwoordelijkheid voor het betalen van de Ziektewet-uitkeringen van de zieke werknemers. Voor de verzuimbegeleiding sluit je bij het aangaan van de eigenrisicodragersverzekering een ziektewetabonnement bij Amplio Verzuimexperts. Naast verzuimbegeleiding bij de vaste werknemers, verzorgt Amplio Verzuimexperts de volledige verzuim- en re-integratiebegeleiding voor werknemers met een tijdelijk dienstverband.

Je informeert ons, wij ontzorgen

Wanneer je te maken krijgt met een zieke werknemer, dan informeer je Amplio Verzuimexperts. Wij verzorgen vervolgens de verplichte melding van de zieke medewerker bij een re-integratie-adviseur. Hierdoor kan de begeleiding en uitkering verzorgd worden na het einde van het dienstverband. Zo hoef je zelf verder geen stappen te ondernemen.

Ook de uitkeringsadministratie wordt ontzorgd

Naast verzuim- en re-integratiebegeleiding voert Amplio Verzuimexperts ook de uitkeringsadministratie van de Ziektewet van de eigenrisicodrager uit. Als onderdeel hiervan verzorgt Amplio Verzuimexperts o.a.

  • het aanmaken van een aparte loonadministratie voor de (ex)werknemer;
  • het bepalen van de hoogte van de ziektewetuitkering;
  • het maandelijks opstellen van de loonstroken;
  • het klaarzetten van de uitkeringsbadges;
  • de jaarafronding van de aparte loonadministratie.

Wil jij ook ontzorgd worden bij verzuim en denk je na over het Ziektewet eigenrisicodragerschap? Amplio Verzuimexperts vertelt je graag meer over de mogelijkheden van ondersteuning. Neem vandaag nog contact op.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.