Onze dienstverlening

Werkgevers die te maken hebben met verzuim dienen dit volgens de wet in Nederland samen met hun medewerker op te lossen. Als werkgever bent u verplicht een arbeidsongeschikte medewerker te re-integreren via de kortste weg naar werk. Maar omgaan met verzuim is een complexe materie: regels en wetten veranderen vaak. Goede verzuimbegeleiding is dus belangrijk. Heldere en duidelijke afspraken bevorderen de re-integratie naar werk.

Amplio verzuimexperts ondersteunt u als werkgever bij de aanpak van verzuim. Wij kijken vanaf het begin mee met een ziekteverzuim waarbij de focus ligt op het herstel van de medewerker om deze weer deel te kunnen laten nemen aan het arbeidsproces.

Wij geven advies bij werkhervatting, de aangepaste werkzaamheden, hoe met de medewerker om te gaan en de wijze van communicatie met de arbodienst en de medewerker. Claim Expert adviseert u als een medewerker niet meewerkt aan re-integratie of als u het idee heeft dat er geen sprake is van arbeidsongeschiktheid. We adviseren bij conflicten. We sparren met uw arbodienst als dat gewenst is om zo tot een oplossing van het verzuim te komen. Ook stelt uw adviseur van Claim Expert interventies voor (bijvoorbeeld bij Burn-out) en vraagt de verzekeraar te participeren in de kosten hiervan. Verder ondersteunen we bij wachtlijstbemiddeling en kunnen we ook ingezet worden bij de preventie van verzuim.

We schakelen snel wat veel tijd en dus geld bespaart!

Amplio verzuimexperts adviseert en begeleidt u graag in het volledige verzuimproces. Onze dienstverlening voor verzuimbegeleiding bestaat uit drie basis onderdelen.

1. Ondersteuning

U kunt Amplio verzuimexperts inschakelen vanaf de eerste dag van de ziektemelding. Samen zoeken wij naar de beste manier om uw zieke medewerker te re-integreren. Verzuimbegeleiding is maatwerk. We houden met onze aanpak en adviezen altijd rekening met de omvang en cultuur van uw organisatie. Praktische oplossingen zoals wachtlijstbemiddeling, cofinanciering voor interventies en het uitzoeken van andere mogelijke maatregelen die u helpen het verzuim zo goed mogelijk op te lossen. Op het gebied van verzuim en duurzame inzetbaarheid is Amplio verzuimexperts uw vraagbaak. Daarnaast heeft Amplio verzuimexperts veel ervaring met het voorkomen van verzuim. Neem dus gerust contact met ons op als u vragen heeft of wilt sparren over preventie, eigenrisicodragerschap Ziektewet (ZW) of Werkhervatting van Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Op deze wijze beperkt u niet alleen uw verzuimschade maar kunt u ook verzuim voorkomen.

2. Providerboog

Amplio verzuimexperts beschikt over een eigen providerboog. Dit is een netwerk van zorgvuldig geselecteerde organisaties die helpen bij de uitvoering van praktische interventies op het gebied van arbo- en personeelszorg. Zoals bij burn-out, lichamelijke klachten of bij een 2e spoor re-integratie. Onze lijntjes zijn op deze manier kort en begeleiden wij u als werkgever in het volledige verzuimtraject. Zo is er dagelijks contact als dit nodig is en worden interventies sneller opgepakt.

Bij een verzuimmelding blijft een Arbodienst altijd de partij die de sociaal medische begeleiding en het casemanagement doet. Hierin verandert dus niets. Amplio verzuimexperts en het uitgebreide netwerk specialisten ondersteunen u als ondernemer.

3. Advies verzuimkosten

Verzuimkosten kunnen in sommige situaties flink in de papieren lopen. Uiteraard heeft u zich hiervoor maatregelen getroffen. Toch zijn er situaties waarbij kosten op een andere partij verhaald kunnen worden. Amplio verzuimexperts adviseert u in de omgang met de kosten. Als uw werknemer bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geworden is door een ongeval met een aansprakelijke derde, kunnen de kosten van het verzuim mogelijk verhaald worden. En als uw werknemer in een zogenaamde vangnetconstructie valt, zoals Wajong, (oud) WAO of WGA? Dan is het goed mogelijk dat uw werknemer een no-risk polis heeft en dat er een ziektewetuitkering via het UWV zou moeten lopen. Ook kunt u als werkgever mogelijk nog aanspraak maken op financiële (loonkosten)subsidies. Amplio verzuimexperts helpt u orde scheppen in de wirwar van instanties, regelingen en kostenstructuren.

Heeft u interesse in verzuimbegeleiding? Claim Expert staat voor u klaar. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.


Begeleiding WGA Eigenrisicodrager

Begeleiding WGA Eigenrisicodrager

Bent u op zoek naar ontzorging van uw WGA-eigenrisicodragerschap? Amplio verzuimexperts ondersteunt u graag.

Lees meer
Begeleiding Ziektewet Eigenrisicodrager

Begeleiding Ziektewet Eigenrisicodrager

Wilt u ook ontzorgd worden bij verzuim en denkt u na over het Ziektewet eigenrisicodragerschap? Amplio verzuimexperts helpt u verder.

Lees meer

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons privacyreglement.